Interclub 2015-2016 – ronde 1 !

De wedstrijden zijn te vinden via het menu wedstrijden (of klik hier).

Verslag ploeg 1 door William =>

Een hele hoop mails gingen vooraf aan deze eerste ontmoeting van het seizoen, en dit voornamelijk omdat het ganse centrum van Lier afgesloten werd voor onze eerste speeldag ginder. Er was ook nog sprake van een Ommeganck te laten gebeuren, heel uitzonderlijk en exclusief want de laatste keer dat dit had plaatsgevonden was al in 1990!

Aan de stadsrand gekomen werden we onmiddelijk gecontacteerd door een afgevaardigde van SK Zimmertoren en in een mum van tijd werden we op een ingenieuze manier de stad binnengeloodst. De stad, toen vol mensen in middeleeuwse kleding, al dan niet voorzien met strijdros, straalde ons toe op deze zonovergoten dag. Hoogst vermakelijk en behoorlijk spannend voor de zintuigen. Het leek wel of we dit allemaal al eens gezien hadden in één of andere film.
Voor onze match kregen we dan ook nog de gelegenheid om door het begijnhof te kuieren en om rustig langs de oever van de Nete tot bezinning te komen.
Te veel eer eigenlijk, maar we gaan ook niet klagen he Emoji

Op de prachtige zolderkamer (dixit Tim) van de Lierse Bridge Club mochten we dan voor het eerst onze opponenten aanschouwen:

Verrijsen Patrick op het eerste bord (1918 elo)… het kluifje voor onze gentse topvoetballer Birger? (2041 elo)
Verbeeck Kevin (1863 elo) …misschien een kolfje naar de hand van Tim (1822 elo)
Guldentops Pierre (1768 elo)…mmmmm…een versnaperingske voor Thomas? (1776 elo)
Hoffmann Ruben (1741 elo)…. Williams spreekwoordelijke spijker? (1536 elo)

Bon, éénmaal de stilte van de wedstrijd compleet tot mij doorgedrongen was en ik toch eens wou kijken naar de stand van zaken op de andere borden, merkte ik tot mijn afschuw dat iedere plank onder mijn voeten de eeuwen uitschreeuwde en ik daardoor niet eens, bij het rondstappen, mijn eigen botten kon horen kraken.
Behoorlijk genant was dat, dus bleef ik toch maar wat langer zitten dan gewoonlijk. Veel heb ik hierdoor dus niet kunnen opmaken uit het spel van mijn ploeggenoten.
Thomas leek voortdurend het meeste initiatief te hebben, Tim stond een pion voor, en met paard en loper was hij het loperpaar van de tegenstrever aan het bevechten. Bij Birger leek het een lang spelletje aftasten, zonder veel mogelijkheden. Ikzelf kreeg een muur van pionnen rond mij en probeerde daarin een bres te slaan. Wat mij dan, na verloop van tijd, ook lukte. En met een pion meer domineerde ik gewoon het eindspel.
Na mijn partij zag ik tot mijn verbazing dat Thomas alle initiatief kwijt was en dat zijn tegenstander nu plots duidelijk gewonnen stond…en bij Tim leek het gevecht tegen het loperpaar een onmogelijke opdracht, wat dan resulteerde in remise.
Bij Birger leek precies nog niks gespeeld….

Dus eventjes buiten gaan genieten van het zonnetje, de traditionele sigaret en van de lepralijders die zo goed vertolkt werden door de mensen van de lierse toneelkringen.

Terug boven stond Birger ineens 2 pionnen voor en het leek iedereen toen wel duidelijk dat gauw ‘de beker des overvloeds’ de zijne zou zijn!

Ter info: Arno’s avonturen op het EK staan hier.

3 gedachten over “Interclub 2015-2016 – ronde 1 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.