Interclub 2015-2016 – ronde 3!

HUMBEEK 1 & 2 (verslag: William)

Onze voorzitter wist ons al een tijdje geleden klaar te stomen voor de match van gisteren, ge weet wel: tegen die fameuze maneblussers die zowaar titelambities hebben/ hadden. Dus wij met z’n allen daarheen om die mannen eens een flink pak rammel te geven!

En die Mechelse schaapkes waren daar duidelijk niet gerust in, ze roken al onraad op voorhand, want ze wisten zich te verstoppen ergens in een onooglijk klein gat van Mechelen, moeilijker te ontwaren dan dat van de ozonlaag. Met als gevolg dat we al veel energie kwijt waren om die schepsels daar uberhaupt te vinden. Gelukkig wist onze oerkrijger ze toch tijdig te lokaliseren, en bespaarde hij ons daarmee ettelijke minuten speurwerk!

Natuurlijk hadden ze onze klokken al doen lopen toen we binnenkwamen; maar pffff dat deerde ons weinig of niks eigenlijk. Integendeel, om onze absolute superioriteit in de ethos van deze sport nog es te benadrukken gaven we die zeepsmoelen zelfs spontaan een hand! En dat VOOR de klappen gingen vallen! Dat is wat anders dan verstopperke spelen met godgeire uw klokske…

Soit, daarmee waren onze schaapjes natuurlijk bijlange nog niet op het droge…er moest ook nog wat geknokt worden…
En daar hebben we het…. Mjaaaa…. Wat laten afweten…

MAAR het hanengedrag was perfect! De volgende keer krijgen ze dik op hun bakkes,… Goed weten!!!

HUMBEEK 3 (verslag: Daniël)

Humbeek 3 speelde tegen Geraardsbergen 3 in Edingen (Enghien).

Alweer een voorbeeld van Vlaamse transfers naar Wallonië? Of is er een andere verklaring? Volgens de uitleg die we van onze tegenstrevers kregen, zijn ze wel degelijk van Enghien, maar voor de competitie zijn ze een onderdeel van Geraardsbergen. Op de Place du Vieux Marché vonden wij makkelijk een parkeerplaatsje, wat erop wijst dat dit geen drukke toeristische trekpleister is. De pleister dreigde echter hier en daar naar beneden te vallen in het oubollige zaaltje van de bouwvallige school waar wij onze partijen zouden spelen. Boven op een kast lag een oude Kramers woordenboek die naar mijn voorzichtige schatting gedrukt moet zijn geweest rond het tijdstip dat ik geboren werd. Niettemin spraken onze gastvrije gastheren zeer behoorlijk Nederlands. Op de tafels naast de borden lag voor iedere speler een speelkaart die recht gaf op een gratis drankje. Roger had een joker en dacht meteen dat die goed was voor twee drankjes. Wishful thinking, heet dat.

Maar er moest ook nog gespeeld worden tegen de Enghineers, of hoe noem je de inwoners van Enghien eigenlijk? Arno en Roger behaalden elk met hun typische speelstijl vlot een remise. Ikzelf was het kneusje. Na 15 zetten was er nog geen stuk geslagen. Toen verloor ik domweg een ongedekte pion en van dan af ging het van kwaad naar erger. Na een welgemikte vork van mijn tegenstrever bleef er niet veel meer op mijn bord en hield ik het voor bekeken. Maar de held van de dag was Dirk. Het was ruim 17 uur en iedereen hield de adem in rond zijn bord. Ondertussen, in een aanpalend klaslokaaltje, fluisterde de Edingse voorzitter dat een remise volstond om te winnen. Maar dat was zonder Dirk gerekend. Na een torenruil kregen zijn dame en loper de nodige ruimte om de koning van zijn tegenstrever klem te zetten en Humbeek 3 alsnog aan een gelijkspel te helpen. Al bij al een mooie uitslag tegen een ploeg die elogewijs iets sterker was.

Op de terugweg leerden de plaatsnaamborden ons dat Enghien in het Nederlands Edingen heet. Maar Petit Enghien heet Lettelingen. De taalgrens blijft voor verrassingen zorgen!

 

 

HUMBEEK 3 (verslag 2: Roger)

In tegenstelling met de omhoog gevallen ego’s van ploeg 1 en 2, vertrekken de spelers van ploeg 3 wel op tijd :).

Bij het Albert-I instituut van Edingen, wacht ons een welkomstcomité, met een gratis drankje. En voor de twijfelaars: er is ook koffie en frisdrank.

Daar Daniël blijkbaar goed oplette tijdens zijn schooltijd, gaat het gesprek al vlug over kasseistenen. De hedendaagse broertjes vormen de kanaaltunnelbeddingen. Voor diegenen die niet volgen: de steengroeven van Cannast vormen er de achtertuin.

Als hun 4de speler arriveert, kan het schaakspel beginnen (rond 13U50).

Na een uurtje: Roger onder druk, Arno op winst, Daniël en Dirk achter.
Roger weigert de alles of niets zet.
Daniël gooit de spreekwoordelijke handdoek in de ring.
Arno strandt op remise na zetherhaling.

Daar de partij van deze verslaggever remise staat, ga ik akkoord met het voorstel van mijn tegenstrever. Maar… het geeft mij onmiddellijk een slecht gevoel geeft ten aanzien van Dirk en de andere ploegleden. Maar…! Blijkbaar werkte dat als een stimulans. Dirk mag fier zijn op zijn overwinning. Een overwinning die Humbeek 3 zijn 2de gelijk spel op rij oplevert!

Het einde van het Allerheiligenverlof, met de terugkeer van het zeetoerisme, zorgde op de Brusselse ring voor de nodige vertraging. Maar geen probleem… er waren nog genoeg rondjes in ons clubhuis, alias stamcafé, De Plekpot!

RESULTATEN en de partijen!

Mechelen 2 – Humbeek 1

Pelgrims, Jan 1971 1-0 Schrevens, Birger 2041
Cornille, Yves 1916 0-1 Van Ael, Bert 1912
De Borggraef, Thibaud 1850 1-0 Dubin, Tim 1822
De Bouver, Guido 1849 ½-½ Schurins, Thomas 1776

Mechelen 10 – Humbeek 2

Dirkx, Gert 1664 1-0 Debelie, Geert 1680
De Borggraef, Leon 1483 1-0 Van Steenwinckel, Hugo 1615
Cuyx, Tomas 1449 0-1 Portier, William 1536
Deputter, Manu 1208 0-1 De Schouwer, Jonas

Geraardsbergen 3 – Humbeek 3

Verbeque, Roger 1657 ½-½ Buelens, Roger 1480
Lefebvre, Willy 1552 ½-½ Van Roy, Arno 1341
Deschuyteneer, Lucien 1425 1-0 De Grauwe, Daniel 1339
Vandervennet, Michel 1093 0-1 Verschueren, Dirk 1150

3 gedachten over “Interclub 2015-2016 – ronde 3!

  1. william

    WIKI:
    Tot voor de Tweede Wereldoorlog had het stadje Edingen nog een overwegend Nederlandstalige bevolking, zoals uit de officiële talentellingen blijkt. Ondanks het toekennen van taalfaciliteiten voor de oorspronkelijk Nederlandstalige bevolking in 1962, verfranste het stadje meer en meer. Vanaf het einde van de 20e eeuw kwamen Nederlandstaligen van buiten de gemeente zich vestigen in de deelgemeenten Mark en Lettelingen.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.